Adatkezelési tájékoztató

ASG-KER Kft. Adatkezelési Tájékoztató – toolbook.hu, asgker.hu

Hatályos: 2018. május 25.

Ez egy felhasználóbarát összefoglalója – és nem helyettesítője – az utána következő oldalakon található jogszabály barát adatkezelési tájékoztatónak.

Kik vagyunk?

  • Cégnév: ASG-KER Kft.
  • Weboldalunk: www.asgker.hu
  • Webáruházunk: toolbook.hu
  • Cím: 2800 Tatabánya, Vértanúk tere 20.
  • Ügyvezető igazgató: Hosszú József
  • Email: shop@toolbook.hu, info@asgker.hu
  • Telefon: +36 (34) 309 – 268

Mit csinálunk?

Jogaid tiszteletben tartjuk, kéréseid a jogszabályban rögzített határidőkön belül igyekszünk teljesíteni. Adataidat úgy kezeljük, ahogy mi várjuk el saját adataink kezelését másoktól.

Kisgép- és szerszámáruházunk van Tatabányán (offline: fizikai valóságában hús-vér emberekkel, kézzel fogható raktárkészlettel, nyitva tartással), valamint a toolbook Webáruházat üzemeltetjük szintén Tatabányáról, saját árukészlettel, saját alkalmazottakkal, ahol mindig a lehető legpontosabb és valós információ megjelenítésére törekszünk.

Adataidra vigyázunk, titkosított csatornákon mozgatjuk és soha nem adjuk el másnak, soha nem használjuk fel más célra mint amire megadtad azokat. A megrendelt termékeket futárszolgálattal juttatjuk el Hozzád, az ehhez szükséges adatokat a futárszolgálatnak átadjuk (különben nem talál meg, és még csak nem is tud telefonálni egyeztetés céljából).

A webáruháznak mérjük használatát, naplózunk biztonsági okokból, néha küldünk hírlevelet akcióinkról, termékkínálatunkról, az értékesítési munkánkkal kapcsolatos eseményekről.

Ha kéred, azonosítás után kiadjuk adataidat. Ha kéred, töröljük adataidat.

Szolgáltatásaink

  • WeboldalWeboldalunk (asgker.hu) látogatottságát Google Analytics segítségével mérjük. Facebook és Google AdWords sütik kerülnek böngésződbe (nem mindig, csak ha hirdetési kampányunk fut), később toolbook hirdetéseket láthatsz ezen szolgáltatókon keresztül. Ezeket az adatokat 90 nap után töröljük.
  • WebáruházWebáruházunk (toolbook.hu) látogatottságát Google Analytics segítségével mérjük. Facebook és Google AdWords sütik kerülnek böngésződbe (nem mindig, csak ha hirdetési kampányunk fut), később toolbook hirdetéseket láthatsz ezen szolgáltatókon keresztül. Ezeket az adatokat 90 nap után töröljük.
  • HírlevélEmailcímed és neved megadásával feliratkozhatsz hírlevelünkre mindkét weboldalon. Emailben tájékoztatunk az új termékeinkről, akcióinkról, rendezvényeinkről. Minden emailbe teszünk leiratkozó linket, hogy ha meggondolod magad bármikor lemondhasd. Adataid kérésre töröljük.
  • Facebook
    Facebook oldalainkat (ASG-KER, toolbook) arra használjuk, hogy a közösségi média olvasóinak az érdeklődését felkeltsük, hirdetéseket jelenítsünk meg. Ezeken az oldalakon nem fogadunk hivatalos kommunikációt, előfordulhat, hogy az ott feltett kérdésekre nem válaszolunk. A hozzászólásokért és egyéb tartalmakért, melyeket nem mi helyezünk el semmilyen formában nem vállalunk felelősséget, és nem garantáljuk azok bárminemű feldolgozását.
  • Webáruházunkban történő vásárláskor el kell fogadnod az Általános szerződési feltételeinket.
  • Törvényi előírások miatt személyes adataid egy részét és a kiállított számlákon szereplő adatokat a hatályos jogszabályoknak megfelelő ideig őrizzük (legalább 10 évig, max 15 évig utolsó számla kiállításától számítva).

Részletes Adatkezelési Tájékoztató

Adatkezelő megnevezése

  • Cégnév: ASG-KER Kft.
  • Cég teljes neve: ASG-KER Műszaki Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
  • Cím: 2800 Tatabánya, Vértanúk tere 20.
  • Ügyvezető igazgató: Hosszú József
  • Email: info@asgker.hu
  • Telefon: +36 (34) 309 – 268
  • Weboldal: www.asgker.hu, toolbook.hu
  • Cégjegyzékszám: 11-09-003735
  • EU Adószám: HU 11194288

Hozzájáruló nyilatkozat személyes adataim kezeléséhez

Az ASG-KER Kft. elektronikus felületein (asgker.hu, toolbook.hu, Facebook hirdetések, AdWords hirdetések) történő látogatás, feliratkozás, regisztráció során, megadott adataim kezeléséhez önkéntes és kifejezett hozzájárulásomat adom.

Adataim rögzítésével egyidejűleg kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött, cselekvőképes személy vagyok. Ha jogi személyt vagy jogi személyiséggel nem rendelkező egyéb szervezetet képviselek, az általam képviselt személy, ill. szervezet képviseletére és a jelen tájékoztató szerinti adatkezeléshez és adatfeldolgozáshoz szükséges hozzájárulás megadására felhatalmazott, jogosult személy vagyok.

Nyilatkozom, hogy különleges személyes adatot sem a regisztráció során, sem később semmilyen formában nem bocsátok rendelkezésre az ASG-KER Kft. számára. Különleges személyes adatnak minősül többek között a faji, etnikai származás; politikai vélemények; vallási és világnézeti hitek; szakszervezeti tagság; genetikai vagy biometriai adatok, melyek alkalmasak a személy beazonosítására; egészségügyi adatok, vagy a szexuális élettel illetve szexuális irányultsággal kapcsolatos adatok.

Nyilatkozom, hogy személyi azonosításra alkalmas számot – teljesség igénye nélküli példák: útlevélszám, személyi szám, személyigazolvány szám, lakcímkártya sorszám, jogosítvány sorszám – nem bocsátok rendelkezésre az ASG-KER Kft. számára.

Hírlevélre történő feliratkozásom esetén hozzájárulásommal tudomásul veszem, hogy az ASG-KER Kft. számomra a tevékenységi körével összefüggő reklám tartalmú leveleket, tájékoztatókat, rendezvény meghívókat küldhet.Az adataim kezeléséhez adott hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, a tájékoztatóban megadott módokon, például az info@asgker.hu emailcímre küldött kéréssel.

Jogos üzleti érdeken alapuló jogalap

Amennyiben űrlap kitöltésével megadod adataidat és jelzed érdeklődésed a termékeink iránt, jelentkezésed szerződés előkészítésnek tekintjük. Ebben az esetben a Személyes adatkezelésed jogalapja a GDPR rendelet szerint már jogos üzleti érdeken alapuló jogalap lesz. Ettől a megváltozott jogalaptól a jogaid és a Személyes adataidnak kezelése nem változik meg, ez csak annyi különbséget jelent, hogy a szerződés előkészítése alatt ha nem kéred a folyamat megszűntetését, a szerződés előkészítésének érdekében és céljából a Személyes adataidat továbbra is kezeljük.

Amint a szerződés teljesül vagy megszűnik, adatkezelésed jogalapja ismét megváltozik és Személyes adataidat a továbbiakban jogszabály alapján kezeljük.

Szerződés megszűnését, vagy teljesítését követő adatkezelés jogszabály alapján

A számlán szereplő adatok vonatkozásában jogszabály alapján kötelesek vagyunk továbbra is kezelni Személyes adataidat.

Jogaid

Az alábbi jogok illetnek meg. Ezek kapcsán megkeresésedre GDPR alapján maximum 1 hónapon belül válaszolnunk kell. Megteszünk mindent, hogy ennél sokkal hamarabb reagáljunk.

Tájékoztatás joga

Kérheted, hogy tájékoztassunk az általunk kezelt személyes adataidról. Hozzáférést kérhetsz ezekhez az adatokhoz.

A felhasználói fiókodban megadott Személyes adatok a profil oldaladon megtekinthetők.

Bármikor írásban a címünkre küldött tértivevényes-ajánlott levélben, illetve az info@asgker.hu címre küldött e-mailben tájékoztatást kérhetsz. A levélben küldött tájékoztatás kérést akkor tekintjük hitelesnek, ha a megküldött kérelem alapján egyértelműen be tudunk azonosítani.

Emailben küldött tájékoztatáskérést csak akkor tekintjük hitelesnek, ha azt a regisztrált email címedről küldöd, ez azonban nem zárja ki, hogy a tájékoztatás megadása előtt biztonsági okokból más módon is beazonosítsunk.

A tájékoztatáskérés kiterjedhet az általunk kezelt adatokra, azok forrására, az adatkezelés céljára, jogalapjára, időtartamára, az esetleges adatfeldolgozók nevére és címére, az adatkezeléssel összefüggő tevékenységekre, valamint a Személyes adatoknak továbbítása esetén arra, hogy kik és milyen célból kapták vagy kapják meg adataidat.

Hozzáférés joga

Ha kéred, hogy tájékoztassunk arra vonatkozóan, hogy Személyes adataidnak kezelése olyamatban van-e, akkor igen válasz esetén hozzáférést kaphatsz az adatkezelés céljához, adatok kategóriáihoz, címzettekhez, adattárolás időtartamához, érintetti jogokhoz, jogorvoslathoz, adatok forrásához, automatizált döntéshozatalhoz, külföldi adattovábbításhoz.

Helyesbítés joga

Bármikor írásban a címünkre küldött tértivevényes-ajánlott levélben, illetve az info@asgker.hu címre küldött e-mailben kérheted Személyes adataid helyesbítését vagy módosítását. Figyelembe véve az adatkezelés célját, kérheted a hiányos Személyes adatok kiegészítését.

Elfeledte­téshez való jog (Törléshez való jog)

Kérheted az általunk kezelt Személyes adataid törlését. A törlés megtagadható (i) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából, vagy (ii) ha a Személyes adatok kezelésére közérdekből kerül sor (jogszabály felhatalmazást ad); valamint (iii) méltányolható magánérdekből történik (jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez).

A törlési kérelem megtagadásáról minden esetben tájékoztatunk, megjelölve a törlés megtagadásának indokát. Személyes adat törlésére irányuló igény teljesítését követően a korábbi (törölt) adatok már nem állíthatók helyre.

Hírlevelek az azokban található leiratkozás linken keresztül mondhatóak le.

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Kérheted, hogy Személyes adataid kezelését korlátozzuk, ha vitatod a kezelt Személyes adatok pontosságát. Ebben az esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizzük a Személyes adatok pontosságát.

Megjelöljük az általunk kezelt Személyes adatot, ha vitatod annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott Személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.

Kérheted, hogy Személyes adataid kezelését korlátozzuk akkor is, ha az Adatkezelés jogellenes, de ellenzed a kezelt Személyes adatok törlését, és ehelyett kéred azok felhasználásának korlátozását.

Akkor is élhetsz ezzel a joggal, ha az Adatkezelés célja megvalósult, de igényled adataid kezelését jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez.

Ha tiltakozol az adatkezelés ellen, akkor Személyes adataid kezelését korlátozzuk, mely korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amig megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az értintett jogos indokaival szemben.

Az adathordozhatósághoz való jog

Kérheted, hogy az általad rendelkezésünkre bocsátott és az általad automatizált módon kezelt Személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban (XML/XLS/CSV) részedre átadjuk és/vagy azokat egy másik adatkezelő részére továbbítsuk.

A tiltakozáshoz való jog

Tiltakozhatsz Személyes adataid kezelése ellen (i) ha a Személyes adatok kezelése kizárólag a ránk vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy jogos érdekeink érvényesítéséhez szükséges; (ii) ha az Adatkezelés célja közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás; vagy (iii) ha az Adatkezelésre közérdekű feladat teljesítése érdekében kerül sor.

A tiltakozás jogszerűségét megvizsgáljuk, és ha a tiltakozás megalapozottságát megállapítjuk, az Adatkezelést megszüntetjük és a kezelt Személyes adatokat zároljuk, továbbá a tiltakozásról és az annak alapján tett intézkedésekről értesítjük mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett Személyes adatok korábban továbbításra kerültek.

Adatkezelés célja

  • Jogaid védelme.
  • Beazonosításod, kapcsolattartás veled.
  • Jogosultságaid azonosítása.
  • Számodra küldött rendszer és marketing üzenetek testreszabása.
  • Ügyféltámogatás, tanácsadás, termék bemutatása, kérdések megválaszolása.
  • Általános szerződési feltételekben vállalt szolgáltatások, szolgáltatás minőség és biztonsági feltételek megteremtése.
  • Törvényi kötelezettségeinknek történő megfelelés.
  • Jogos üzleti érdekeink érvényesítése.

Kezelt adatok

Kezeljük az általad megadott adataidat:

  • Név
  • Email
  • Telefonszám
  • Számlázási cím, telephely
  • Szállítási cím

Profil építés az ASG-KER Kft. rendszereiben nem történik.

Naplózzuk a webáruházból küldött üzeneteinket.

Adatfeldolgozók megnevezése

Szerver tárhely szolgáltatás:

  • Név: Port Kft.
  • Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Szent István király út 60.
  • Telefon: +36 96 566-095
  • E-mail: info@webtar.hu
  • Weboldal: webtar.hu
  • Tárolt adatok: weboldal keretrendszer és adatbázis, e-mailek.
  • Műveletek: asgker.hu weboldal tárhely és e-mail postafiók szolgáltatás.

Szerver tárhely szolgáltatás:

  • Név: MediaCenter Hungary Kft.
  • Cím: 6000 Kecskemét, Sosztakovics u. 3. II/6.
  • Telefon: +36 76 575-023
  • E-mail: mediacenter@mediacenter.hu
  • Weboldal: www.mediacenter.hu
  • Tárolt adatok: webáruház keretrendszer és adatbázis
  • Műveletek: toolbook.hu webáruház tárhely és e-mail postafiók szolgáltatás.

Csomagszállítás, futárszolgálat:

  • Név: GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.
  • Cím: 2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.
  • Telefon: N/A
  • E-mail: N/A
  • Weboldal: https://gls-group.eu/HU/hu/home
  • Tárolt adatok: címzettek neve, címe, telefonszáma, e-mail címe.
  • Műveletek: csomag kiszállítás.

Webanalítika, célzott reklám megjelenítés:

  • Név: Google LLC
  • Cím: 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025
  • Telefon: N/A
  • E-mail: N/A
  • Weboldal: https://www.google.com/
  • Tárolt adatok: weboldal látogatás adatok, látogató azonosító süti (cookie).
  • Műveletek: weboldal látogatási adatok elemzése, reklámok megjelenítése.

Reklám megjelenítés:

  • Név: Facebook Inc.
  • Cím: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
  • Telefon: +1 650-543-4800
  • E-mail: N/A
  • Weboldal: https://www.facebook.com/
  • Tárolt adatok: weboldal látogatás adatok, egyedi felhasználó azonosítók, látogató azonosító süti (cookie).
  • Műveletek: célzott reklámok megjelenítése (retargeting).

Online adatszolgáltatás (számlázó):

  • Név: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)
  • Cím: 1134 Budapest, Dózsa György út 128-132.
  • Telefon: +36-1-427-3200
  • E-mail: N/A
  • Weboldal: https://www.nav.gov.hu/
  • Tárolt adatok: számlán szereplő vevő és eladó adatok, számla tételek, számla részletes adatai.
  • Műveletek: online adatszolgáltatás számlázó modulból, adatelemzés, kockázat elemzés, hatósági ellenőrzés.

A honlapon végzett webanalitika

Tájékoztatunk, hogy az asgker.hu és a toolbook.hu weboldalak látogatottságának méréséhez, statisztikák készítéséhez a Google Analytics programot használjuk.

A hivatkozott program a böngésződben ún. Cookie-kat (sütiket) helyeznek el, melyek felhasználói egyedi azonosítókat tárolnak. Az asgker.hu és a toolbook.hu weboldalra látogatóként engedélyezed a Google Analytics program használatát. Egyben hozzájárulsz viselkedésed figyeléséhez, követéséhez és a programok által nyújtott minden szolgáltatás igénybe vételéhez.

Mindezek mellett lehetőséged van bármikor a cookie-k adatrögzítését és adattárolását a jövőre vonatkozóan letiltani a lentiek szerint. Tájékoztatunk, hogy a Google Analytics beállításai és használata teljes mértékben megfelelnek az adatvédelmi hatóság követelményeinek.

A Google tájékoztatása szerint a Google Analytics főleg első féltől származó cookie-k segítségével jelenti a webhelyén létrejött látogatói interakciókat. Ezek a cookie-k csak személyazonosításra alkalmatlan információkat rögzítenek. A böngészők nem osztják meg a saját cookie-kat a domainek között. A cookie-ról további információ található a Google Hirdetés és adatvédelem GYIK-ban.

Google Analytics

Az ASG-KER Kft. a Google Analytics programot elsősorban statisztikái előállításához használja, többek között méri vele kampányai eredményességét. A program használatával főként arról szerzünk információt, hogy hány látogató kereste fel Weboldalat, és a látogatók mennyi időt töltöttek a Weboldalon. A program felismeri a látogató IP címét, ezért tudja követni, hogy a látogató visszatérő vagy új látogató-e, továbbá követhető, hogy a látogató milyen utat tett meg a Weboldalon és hova lépett be.

Cookie-k letiltása

Ha a cookie beállításait szeretnéd kezelni, vagy letiltani a funkcióról, azt a saját böngésződben teheted meg. Ez az opció a böngésző eszköztárától függően található meg a cookie-k/sütik/követési funkciók elhelyezései menüpontban. Általában az Eszközök > Beállítások > Adatvédelem beállításai alatt állíthatod be, milyen követési funkciókat engedélyezel/tiltasz le a számítógépeden.

Tájékoztatunk, hogy cookiek nélkül az oldalaink funkciói nem minden esetben működnek. Az ebből eredő kellemetlenségekért nem vállalunk felelősséget.

Ha nem szeretnéd, hogy a Google Analytics jelentést készítsen a látogatásaidról, telepítheted a Google Analytics letiltó böngészőbővítményt. Ez a kiegészítő arra utasítja a Google Analytics JavaScript-szkriptjeit, hogy ne küldjenek látogatási információt a Google számára. Ha telepítetted a letiltó böngészőbővítményt, a tartalmi kísérletekben sem veszel részt.

Ha le szeretnéd tiltani a Google Analytics webes tevékenységét, keresd fel a Google Analytics letiltó oldalát, és telepítsd a bővítményt böngésződhöz. A bővítmény telepítéséről és eltávolításáról további tájékoztatásért tekintsd meg az adott böngészőhöz tartozó súgót.

Adatkezelés elvei

  • Adatkezelő a Személyes adatokat a jóhiszeműség és a tisztesség és átláthatóság elveinek, valamint a hatályos jogszabályok és jelen Tájékoztató rendelkezéseinek megfelelően kezeli.
  • A Szolgáltatások igénybevételéhez elengedhetetlenül szükséges Személyes adatokat az Adatkezelő az érintett Felhasználó hozzájárulása alapján, és kizárólag célhoz kötötten használja fel.
  • Az Adatkezelő a Személyes adatokat csak a jelen Tájékoztatóban ill. a vonatkozó jogszabályokban meghatározott célból kezeli. A kezelt Személyes adatok köre arányban áll az adatkezelés céljával, azon nem terjeszkedhet túl (adattakarékosság).
  • A 18. életévét be nem töltött személy érintett Személyes adatait az ASG-KER Kft. nem kezeli.
  • Az Adatkezelő az általa kezelt Személyes adatokat a jelen Tájékoztatóban – meghatározott Adatfeldolgozókon, valamint egyes – a jelen Tájékoztatóban – hivatkozott – esetekben a Külső szolgáltatókon kívül harmadik félnek át nem adja. A jelen pontban foglalt rendelkezés alól kivételt képez az adatok statisztikailag összesített formában történő felhasználása, mely az érintett Felhasználó beazonosítására alkalmas egyéb adatot semmilyen formában nem tartalmazhatja, ez által nem minősül Adatkezelésnek, sem adattovábbításnak.
  • Az Adatkezelő bizonyos esetekben – hivatalos bírósági, rendőrségi megkeresés, jogi eljárás szerzői-, vagyoni- illetve egyéb jogsértés vagy ezek alapos gyanúja miatt az Adatkezelő érdekeinek sérelme, a Szolgáltatások biztosításának veszélyeztetése stb. – harmadik személyek számára hozzáférhetővé teszi az érintett Felhasználó elérhető Személyes adatait.
  • Az Adatkezelő rendszere a Felhasználók aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatók össze a Felhasználók által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.
  • Az Adatkezelő az általa kezelt Személyes adat helyesbítéséről, korlátozásáról, ill. törléséről az érintett Felhasználót, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban a
  • Személyes adatot Adatkezelés céljára továbbította. Az értesítés mellőzhető, ha ez az Adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.
  • Az Adatkezelő gondoskodik a Személyes adatok biztonságáról, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok véletlen elvesztését, jogtalan megsemmisülését, jogosulatlan hozzáférését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását, jogosulatlan terjesztését. E kötelezettség teljesítésére az Adatkezelő minden olyan harmadik felet felhív, akik részére Személyes adatokat továbbít.
  • Tekintettel a GDPR vonatkozó rendelkezéseire az Adatkezelő nem köteles adatvédelmi tisztviselő kijelölésére.
  • Az elveknek való megfelelésért az Adatkezelő felelős.

Bizalmas adatkezelés

Az ASG-KER Kft. a rögzített adatokat bizalmasan kezeli, és mindent megtesz az adatok biztonsága érdekében, azokat a Weboldal megfelelő működéséhez szükséges módon használja fel.

Az ASG-KER Kft. sosem fogja marketing célokra értékesíteni vagy kölcsönadni személyes adataid harmadik félnek. Idézésre, bírósági határozatra vagy jogi eljárás keretében szükség esetén az ASG-KER Kft. átadhatja személyes adataid és más vonatkozó információkat.

Továbbá az ASG-KER Kft. biztosíthatja, illetve gyakorolhatja törvényen alapuló jogait, valamint védekezhet bírósági keresetekkel szemben.

Az ASG-KER Kft. az adatok biztonságos kezelése érdekében úgy választja meg az adatok kezelése során alkalmazott informatikai eszközöket, hogy az üzemeltetés során a kezelt adatok kizárólag az ASG-KER Kft. számára – mint arra feljogosított számára – legyenek hozzáférhetőek, az adatok hitelességét megőrizze, a rögzített adatokon – az adatrögzítő eljárásán kívül – változás ne álljon be, a rögzített adatokat védi a jogosulatlan hozzáféréstől.

Az ASG-KER Kft. által kezelt adatok hatósági, vagy bírósági felhívásra, valamint jogszabályi előírások alapján továbbításra kerülhetnek, mely esetleges tényről az ASG-KER Kft. hírlevelében értesíti felhasználóit, amennyiben az nem ellentétes a hatósági, vagy bírósági felhívással, vagy a vonatkozó jogszabályi előírással.

Munkatársaink hozzáférése személyes adatokhoz

Munkatársaink számára a munkához feltétlenül szükséges hozzáférést biztosítjuk csak az általunk kezelt személyes adatokhoz.

Adatkezelés időtartama

A GDPR előírásainak megfelelően minden kezelt adatkörnél előre meghatározott elévülési időkorláttal kezeljük adataidat.

Adattovábbítás

Jogosultak és kötelesek vagyunk minden olyan rendelkezésére álló és általunk szabályszerűen tárolt Személyes adatot az illetékes hatóságoknak továbbítani, amely Személyes adat továbbítására minket jogszabály vagy jogerős hatósági kötelezés kényszerít. Ilyen adattovábbítás, valamint az ebből származó következmények miatt az Adatkezelők nem tehetők felelőssé.

Amennyiben szolgáltatásunk üzemeltetését vagy hasznosítását részben vagy egészben harmadik személy számára átadjuk, úgy az általunk kezelt Személyes adatokat részben vagy egészben ezen harmadik személy számára külön hozzájárulásod megkérése nélkül, azonban a megfelelő előzetes tájékoztatásod mellett átadhatjuk az új üzemeltető részére azzal, hogy ezen adattovábbítás téged nem hozhat a jelen Tájékoztató mindenkor hatályos szövegében megjelölt adatkezelési szabályoknál hátrányosabb helyzetbe. Jelen bekezdés szerinti adattovábbítás esetén az adattovábbítás előtt lehetőséget biztosítunk, hogy az adattovábbítás előtt tiltakozz az adattovábbítás ellen. Tiltakozás esetén adataid a jelen pont szerinti továbbítása nem lehetséges.

Az adatkezelő az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából adattovábbítási nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az általa kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes adatok körének meghatározását, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

Tájékoztató frissítése, jogszabály változások követése

A Tájékoztatót az adatkezelő folyamatosan felülvizsgálja és aktualizálja a jogszabályi környezet változásainak és a hatósági elvárásoknak megfelelően. Az aktuális Tájékoztatóról a Felhasználó a toolbook.hu vagy az asgker.hu weboldal „Adatkezelési Tájékoztató” része alatt tájékozódhat folyamatosan.

További kérdések/válaszok

Adatkezeléssel és/vagy feldolgozással kapcsolatosan bármikor felvilágosítást kérhetsz az info@asgker.hu címre küldött emailben.

Adatkezeléssel kapcsolatos panaszaiddal közvetlenül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; telefon: +36-1-391-1400; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; honlap: www.naih.hu) fordulhatsz.

Jogaid megsértése esetén bírósághoz fordulhatsz. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – választásod szerint – lakóhelyed vagy tartózkodási helyed szerinti törvényszék előtt is megindítható. Kérésedre tájékoztatunk a jogorvoslat lehetőségéről és eszközeiről.

Tatabánya, 2018. május 25.